Για αυτούς που αντέχουν τα καυτερά...
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 4 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 70 γρ. γκούντα τριμμένο
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 170 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ.γ. πάπρικα
- 8 πιπεριές jalapeno κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς τους σπόρους
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 ml. γάλα
- 2 αυγά
- γαριδάκια cheetos 5 φλ.τσ. θρυμματισμένα
- 480 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση: - Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις κόκκινες πιπεριές με το μπέικον, το τυρί κρέμα, το τυρί γκούντα, το τσένταρ, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα.
- Γεμίζουμε κάθε μισό κομμάτι πιπεριάς με τη γέμιση. Τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές σε μια πιατέλα.
- Βάζουμε σε ένα μιρκό μπόλ το αλέυρι και το ανακατεύουμε με μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
- Σε ένα τρίτο μπόλ βάζουμε τα τρίμματα απο τα γαριδάκια.
- Παίρνουμε μια γεμιστή πιπεριά και την περνάμε απο το αλεύρι, στη συνέχεια τη βουτάμε στο αυγό και τέλος στο τρίμμα απο τα γαριδάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του παναρίσματος και με τις υπόλοιπες πιπεριές.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις παναρισμένες πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
- Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο για μισή περίπου ώρα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου