Ενα ορεκτικό για όλες τις ώρες.
Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη
- 45 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
- 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή με το μαντολίνο.
- Βάζουμε τις φέτες της πατάτας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να λαδώσουμε καλά τις φέτες απο τη γλυκοπατάτα.
- Μεταφέρουμε τις φέτες γλυκοπατάτας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα τυριά.
- Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου