Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα σας ξετρελάνει
Για το σιρόπι
Πηγή - Χρυσή Zύμη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για ένα ταψί 30 Χ 40 εκ.
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά, Χρυσή Ζύμη
- 500 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 100 γρ. καρύδια
Για το σιρόπι
- 650 γρ. ζάχαρη400 γρ. νερό
- 80 γρ. γλυκόζη
- 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
- 2 ξυλάκια κανέλας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή να μην καεί.
- Αφήνουμε να κρυώσουν οι ξηροί καρποί και τους αλέθουμε καλά στο μπλέντερ.
- Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ40 εκ. κα Χι απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Από πάνω σκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη ή στο ψυγείο να παγώσει για λίγο για να μπορέσουμε με ευκολία να κόψουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 150βαθμούς για 1½ ώρα περίπου.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, την κανέλα και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο.
- Βράζουμε για 1-2 λεπτά, αρχίζοντας να μετράμε το χρόνο από το σημείο βρασμού.
- Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
Πηγή - Χρυσή Zύμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου