ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς

Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα σας ξετρελάνει







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για ένα ταψί 30 Χ 40 εκ.

Για το σιρόπι
  • 650 γρ. ζάχαρη400 γρ. νερό
  • 80 γρ. γλυκόζη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 2 ξυλάκια κανέλας





~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή να μην καεί. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν οι ξηροί καρποί και τους αλέθουμε καλά στο μπλέντερ.
  • Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ40 εκ. κα Χι απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. 
  • Από πάνω σκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε όλη την επιφάνεια. 
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη ή στο ψυγείο να παγώσει για λίγο για να μπορέσουμε με ευκολία να κόψουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Ψήνουμε στους 150βαθμούς για 1½ ώρα περίπου.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, την κανέλα και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο. 
  • Βράζουμε για 1-2 λεπτά, αρχίζοντας να μετράμε το χρόνο από το σημείο βρασμού. 
  • Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.


Πηγή - Χρυσή Zύμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου