ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά καραμελωμένα κρεμμύδια με μπαλσάμικο

Ένα γευστικότατο ορεκτικό στο πιάτο σας.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 κρεμμύδια ξερά μακρουλά κομμένα στη μέση
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ξίδι σέρι (sherry vinegar)
  • Αλάτι μια πρέζα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • θυμάρι 1 κ.σ. ψιλοκομμένα και 1-2 κλωνάρια



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και να καραμελώσουν, συνολικά 10 λεπτά περίπου. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το sherry, αλάτι,το θυμάρι και το μπαλσάμικο. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για μισή περίπου ώρα μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια. 
  • Η ώρα εξαρτάται απο το μέγεθος των κρεμμυδιών. 
  • Μπορεί να χρειαστούν απο 25 λεπτά μέχρι και 40 λεπτά. 
  • Τσεκάρουμε με ένα πιρούνι τακτικά αν έχουν ψηθεί τα κρεμμύδια αν δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το χρόνο.
  • Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου