~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 κρεμμύδια ξερά μακρουλά κομμένα στη μέση
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 45 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. ξίδι σέρι (sherry vinegar)
- Αλάτι μια πρέζα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- θυμάρι 1 κ.σ. ψιλοκομμένα και 1-2 κλωνάρια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και να καραμελώσουν, συνολικά 10 λεπτά περίπου.
- Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το sherry, αλάτι,το θυμάρι και το μπαλσάμικο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για μισή περίπου ώρα μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια.
- Η ώρα εξαρτάται απο το μέγεθος των κρεμμυδιών.
- Μπορεί να χρειαστούν απο 25 λεπτά μέχρι και 40 λεπτά.
- Τσεκάρουμε με ένα πιρούνι τακτικά αν έχουν ψηθεί τα κρεμμύδια αν δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το χρόνο.
- Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου