Χρόνος Προετοιμασίας 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Αλάτι μια πρέζα
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις πατάτες απο την κατσαρόλα που έβρασαν και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις χοντροτρίβουμε στον τρίφτη.
- Βάζουμε το τρίμμα πατάτας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Παίρνουμε 1 κ.γ. απο τη ζύμη της πατάτας και πλάθουμε το κεφτεδάκι.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια όσο είναι ακόμη ζεστά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κέτσαπ.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου