Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
Για το σερβίρισμα
Για την σάλτσα κακάο
Ημέρα προβολής 3/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- Αλάτι
- 120 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. κακάο
- 160 γρ. νερό
- 100 γρ. ξινόγαλο
- 2 αβγά
- 1 βανιλίνη
- 50 γρ. μαλακές καραμέλες βουτύρου
- Για τη σάλτσα κακάο
- 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 2 κ.σ. κακάο
- 6 κ.σ. γάλα
- 80 γρ. φιστίκια αράπικα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
- 500 γρ. παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κέικ- Σε ένα τηγάνι 25εκ. βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τη μαργαρίνη, το κακάο ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ζεσταθούν, όχι να βράσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν λιώσει τελείως η μαργαρίνη και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, το αλεύρι, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αβγά και λίγο αλάτι.
- Κόβουμε τις καραμέλες γάλακτος και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά, περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- Είναι έτοιμο όταν τοποθετήσουμε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα, η οποία όταν τη βγάλουμε, να μην είναι εντελώς στεγνή.
- Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει.
Για την σάλτσα κακάο
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη άχνη και χοντροκομμένα φιστίκια (κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα)
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει μείνει κανένα κομματάκι από τη ζάχαρη.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα κακάο το κέικ.
- Στην αρχή θα είναι λίγο υγρό αλλά όσο παγώνει σταθεροποιείται.
- Για το σερβίρισμα προσθέτουμε από πάνω μπόλικο παγωτό βανίλια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ακόμα και έξτρα φιστίκια. Το σερβίρουμε με κουτάλι.
Ημέρα προβολής 3/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου