ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινά καλαμάκια με κρέμα βαλσάμικου BBQ & καραμελωμένα κρεμμύδια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 3 Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. Κρέμα βαλσάμικου BBQ Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. Ανθο αλατιού
  • Καλαμάκια για σουβλάκι
  • Αλάτι -  Πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. Βούτυρο Soft Lurpak
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 150 ml Μαυροδάφνη
  • 30 ml Ζωμό λαχανικών
  • 60 ml Κρέμα βαλσάμικου κλασική Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε φέτες.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και την κρέμα βαλσαμικού BBQ.
  • Αφήνουμε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν και να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για τα χοιρινά καλαμάκια

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, ρίχνουμε ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού BBQ, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, να μαριναριστεί το κρέας, έπειτα περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού σε καλαμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
  • Θωρακίζουμε τα χοιρινά καλαμάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια με τα σουβλάκια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και στολίζουμε με κρέμα βαλσαμικού BBQ.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου