ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλέτα με κολοκύθα και τυριά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄- 35΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
 

Μια πανεύκολη ανοιχτή πίτα με κολοκύθα που μοσχοβολά φθινόπωρο. Φτιάχτηκε με ένα φύλλο σφολιάτας που περίσσεψε από άλλο φαγητό, λίγη ψημένη κολοκύθα -κι αυτή περίσσευμα από μια κολοκυθόσουπα– και κάτι τυριά που είχα στο ψυγείο.
Δεν πετάμε τίποτα. Είναι ντροπή. Το χαρίζουμε ή το αξιοποιούμε και το μεταμορφώνουμε σε κάτι νόστιμο και χορταστικό.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500γρ. ψημένη κολοκύθα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Ξετυλίγουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο πάνω σε χαρτί ψησίματος, αν είναι απαραίτητο το ισιώνουμε με τον πλάστη και με ένα πιρούνι το τρυπάμε παντού.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα, την περισσότερη γραβιέρα, αλατοπίπερο και τα μισά φυλλαράκια του βασιλικού.
  • Απλώνουμε το μίγμα των τυριών πάνω στη ζύμη σε μια στρώση, αφήνοντας περιθώριο τουλάχιστον δύο δάχτυλα από την περίμετρο του φύλλου.
  • Από πάνω βάζουμε στη σειρά τις φέτες της κολοκύθας. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και πάνω από τη γέμιση και μεταφέρουμε τη γαλέτα μαζί με το χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί.
  • Βρέχουμε ελαφρώς τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.
  • Βγάζουμε τη γαλέτα από το φούρνο να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου