ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρές κρέπες σπανάκι με κατίκι Δομοκού και λιαστές ντομάτες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 κρέπες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 4 αβγά
  • 3 φλ. φύλλα σπανάκι, φρέσκα
  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. γάλα
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ηλιόσπορους

Διαδικασία

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και το σπανάκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.
  • Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες.
  • Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
  • Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
  • Αλείφουμε κάθε κρέπα με 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού, ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. λιαστές ντομάτες και 1 κ.γ. ηλιόσπορους.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου