ΜΕΝΟΥ

Pages

Πράσινη σαλάτα με ζαμπόν και αβγά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 4 αβγά
  • 1 ρίζα μαρούλι σγουρό
  • 5 φύλλα κόκκινο λάχανο
  • 10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 7 φέτες ζαμπόν καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. φύτρες λαχανικών, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε τα αβγά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα αβγά από το νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε και ρίχνουμε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε τα αβγά σε τέταρτα, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σως και βάζουμε τα αβγά.
  • Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου