ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
  • 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι κάπαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • κύμινο
  • αλάτι

Εκτέλεση
Για τα σουβλάκια
  • Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε μπουκιές.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
  • Βυθίζετε τις μπουκιές στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για να πάει παντού η σάλτσα.
  • Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
  • Περνάτε σε καλαμάκια τις μπουκιές κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα, την οποία βάζετε πάνω από το ταψί.
  • Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
  • Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
  • Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
  • Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.

Για τη σως γιαουρτιού

  • Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου