ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο λαβράκι με σάλτσα πιπεριάς Romesco και baby πατάτες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

Για τη σάλτσα Romesco
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Για τα λαβράκια

  • 4 λαβράκια (300 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 400 γρ. baby πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα Romesco
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, και τα καβουρδίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Αφαιρούμε τα αμύγδαλα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 10-12 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος, ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τα λαβράκια

  • Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει καλά.
  • Βάζουμε τα λαβράκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.
  • Στο μεταξύ, επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τις βρασμένες baby πατάτες και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά να μαγειρευτούν και τις αποσύρουμε από το τηγάνι.
  • Μεταφέρουμε τα λαβράκια στα πιάτα, τα γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα Romesco και τις baby πατάτες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου