ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα, κεφαλοτύρι και ελιές

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 15-20 μπισκότα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. γραβιέρα
  • ½ φλ. κεφαλοτύρι
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¾ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι


Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μπάλα από ζυμάρι.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτά ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά, να σφίξει.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ., ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί ψησίματος.
  • Με κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα μπισκότα.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε δοχείo, που κλείνει αεροστεγώς.
 * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου