ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένιο ρολό μαρέγκας με κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

Για τη μαρέγκα
  • 160 γρ. ασπράδια αβγών
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο, σε σκόνη
  • 1 βανίλια, κάψουλα

Για την κρέμα

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, καλά χτυπημένη σε σαντιγί

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί αρκετά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή.
  • Προσθέτουμ στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα, το κακάο και τη βανίλια.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματοςκαι απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνειά του.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε στην επιφάνεια ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
  • Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη μαρέγκα.
  • Τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το γλάσο σοκολάτας

  • Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Βγάζουμε το σοκολατένιο ρολό από το ψυγείο και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου