ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο σκουμπρί με πικάντικη σαλάτα με πορτοκάλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (κρατάμε 1 κ.γ. για τη σαλάτα)
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 8 φιλέτα σκουμπρί

Για τη σαλάτα

  • 1 ματσάκι baby ρόκα
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και φιλεταρισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180οC.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο μπολ και στη συνέχεια τα απλώνουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα.
  • Περιχύνουμε τα ψάρια με ότι ζουμάκια έχουν απομείνει στο μπολ και ψήνουμε για 13 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μία χρυσοψημένη κρούστα.

Για τη σαλάτα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού συνοδεία σαλάτας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου