ΜΕΝΟΥ

Pages

Δίχρωμο μπράουνι με ινδοκάρυδο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Άσπρο μείγμα
  • 3½ κούπες ινδοκάρυδο
  • 2/3 κουτιού (260-270 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Μαύρο μείγμα

  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (θέλουμε να έχει μαλακώσει)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Διαδικασία

  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. 

Φτιάχνουμε το άσπρο μείγμα
  • Ανακατεύουμε τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. 

Φτιάχνουμε το μαύρο μείγμα
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. 

  • Αδειάζουμε στο ταψί το μισό μαύρο μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω το άσπρο μείγμα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μαύρο μείγμα. 
  • Ψήνουμε το μπράουνι για περίπου 50 λεπτά. 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες πριν το κόψουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου