ΜΕΝΟΥ

Pages

Amatriciana

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
Για την Amatriciana

  • 400 γρ. bucatini
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. σάλτσα Amatriciana
  • 100 γρ. λίπος από το σοτάρισμα του Guanciale
  • 15 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 70 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • Guanciale σοταρισμένο

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ.Guanciale
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, χτυπημένη στο μπλέντερ
  • 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 11 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πιπεριά τσίλι, σε φέτες
  • αλάτι

Εκτέλεση
Για την Amatriciana

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη σάλτσα Amatriciana και λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. 
  • Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη σάλτσα. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μισές ποσότητες από τα δύο τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν μέσα στη σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε τη γεύση και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. 
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με το τραγανό guanciale και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το guanciale με το ελαιόλαδο. 
  • Σοτάρουμε το guanciale και φροντίζουμε να καβουρδιστεί από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ώστε να γίνει ελαφρώς τραγανό στο εξωτερικό του και πολύ μαλακό στο εσωτερικό. 
  • Μόλις σοταριστεί το guanciale αφαιρούμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπωλ με απορροφητικό χαρτί και το διατηρούμε σε ένα ζεστό σημείο για το τελείωμα των ζυμαρικών. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, ένα λεπτό περίπου. 
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα. 
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το γούστο μας. 
 * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου