ΜΕΝΟΥ

Pages

Εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι και καραμελένια μήλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ. λιωμένο για τη βάση
  • 3 μήλα κίτρινα, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ½ φλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να σκουρίνει το χρώμα τους.
  • Με μία κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η καραμέλα.
  • Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα μήλα, την κανέλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και όταν γίνουν σκόνη, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε λίγο ακόμη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ποτήρια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε για να γίνει η στρώση ομοιόμορφη.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε ποτήρι 2 κ.σ. γιαούρτι, από πάνω 2 κ.σ. μήλα με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου