ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουίνι με καραμελωμένα μανιτάρια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ένα ιδιαίτερα ελαφρύ φαγητό ειδικά για αυτούς που αγαπούν τα ζυμαρικά αλλά και τη φόρμα τους!

Συστατικά
  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 4 μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 5 κλωναράκια θυμάρι
  • ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
  • Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε νερό για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το βαλσάμικο, το μέλι και μαγειρεύουμε για λίγο να καραμελωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 


Πηγή - petros-syrigos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου