ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 10 - 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 καπνιστό χοιρομέρι, με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.)
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 90 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα «φυλλαράκια» από φρέσκο δεντρολίβανο (ή ρίγανη)
  • 1/2-1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό και αλείφουμε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές του δέρματος. 
  • Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου