ΜΕΝΟΥ

Pages

Tάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και κεράσια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 360΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας

  • 3 κρόκοι αβγών
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη

Για την τάρτα

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. λικέρ κεράσι

Διαδικασία
Για την κρέμα σοκολάτας

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους να διαλυθούν καλά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σιγά σιγά τη ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κόψει το αβγό.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει ελαφρώς, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνουμε για λίγο την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

Για την τάρτα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το αβγό.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.
  • Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε το αντικολλιτικό χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη μαρμελάδα και το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις κρυώσει η τάρτα, ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε διάσπαρτα τα κεράσια.
  • Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου