ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακό κυδωνόπαστο με αμύγδαλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12-16 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 5 μεγάλα κυδώνια
  • 1 λεμόνι, χυμό και φλούδα (το κίτρινο μέρος μόνο)
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 περίπου κιλό ζάχαρη (ίση με την ποσότητα του πουρέ)
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 φλ. αμύγδαλα, θρυμματισμένα
  • σπορέλαιο, για επάλειψη του αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος

Διαδικασία

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράζει.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στη μέση.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Ρίχνουμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, την αρμπαρόριζα, το ξυλαράκι κανέλας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά.
  • Σουρώνουμε, αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και την αρμπαρόριζα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα κυδώνια να γίνουν πουρές.
  • Ζυγίζουμε τον πουρέ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και βράζουμε τον πουρέ κυδωνιών για περίπου 1 - 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC.
  • Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το κυδωνόπαστο σε ένα πυρέξ, που έχουμε στρώσει από πριν με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έχουμε λαδώσει με σπορέλαιο.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το κυδωνόπαστο για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να σφίξει και να πάρει καστανοκόκκινο χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κομμάτια και σερβίρουμε
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου