ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρούφες με κάστανο και ρούμι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : Για 23 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 50΄, Αναμονή 2-3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Ανοίγουμε την κάβα μας, διαλέγουμε αγαπημένα ποτά και φτιάχνουμε τρουφάκια, ιδανικά για τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά

  • 250 γρ. βρασμένα, καθαρισμένα και πολτοποιημένα κάστανα (καθαρό βάρος) – μπορούμε να βάλουμε και έτοιμα βρασμένα κάστανα που πωλούνται συσκευασμένα εν κενώ
  • 250 γρ. μαρμελάδα (ή κρέμα) κάστανο
  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 100 γρ. μαύρο ρούμι
  • 150-200 γρ. γλυκό του κουταλιού κάστανο, στραγγισμένο
  • άφθονη τρούφα, για την επικάλυψη

Διαδικασία

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα πολτοποιημένα βρασμένα κάστανα, προσθέτοντας σταδιακά τη μαρμελάδα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. 
  • Σταματάμε το μίξερ. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει και, πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. 
  • Ομογενοποιούμε με ελαστική σπάτουλα ή με ραβδομπλέντερ και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα επίπεδο σκεύος ώστε να κρυώσει γρήγορα, να σφίξει και να πάρει τη μορφή σταθερής κρέμας (περίπου 1 ώρα). 
  • Έπειτα την αδειάζουμε στο μείγμα κάστανου, προσθέτουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί, και πλάθουμε μπαλίτσες των 50 γρ. 
  • Ρίχνουμε την τρούφα σε ένα ρηχό πιάτο, κυλάμε τις τρούφες για να καλυφθούν καλά, τις στολίζουμε με το γλυκό κάστανο και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου