ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουτίγκα με κρουασάν, κρέμα βανίλιας και σταφίδες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 2 αβγά
  • 5 αβγά κρόκους
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 κρουασάν βουτύρου, φρέσκα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να διαλυθούν τα αβγά και η ζάχαρη.
  • Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζουμε με τις σταφίδες.
  • Ξανακλείνουμε τα κρουασάν ώστε οι σταφίδες να μη φαίνονται, για να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα κρουασάν και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών, μέχρι σχεδόν να τα επικαλύψει.
  • Περιμένουμε 10 περίπου λεπτά να σταθεί, μέχρι τα κρουασάν να απορροφήσουν την κρέμα.
  • Σε ένα βαθύ ταψί που να χωράει άνετα το πυρέξ βάζουμε νερό περίπου στα 2 εκ.
  • Τοποθετούμε μέσα το πυρέξ με προσοχή και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Με μία οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μερικές τρυπούλες στο αλουμινόχαρτο ώστε να βγαίνει λίγο ο ατμός.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε την πουτίγκα είτε ζεστή, είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου