ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουτάκια κοτόπουλου με καρότα, πατάτες και σάλτσα κράνμπερι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο + επιπλέον κλωναράκια, για γαρνιτούρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα + 1 επιπλέον, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 ½ φλ. φρέσκα κράνμπερις
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Με τα χέρια αλείφουμε με το μείγμα τα μπουτάκια, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που μπαίνει και στο φούρνο, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοψηθεί η πέτσα 5 περίπου λεπτά.
  • Γυρίζουμε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 7-8 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε το κρασί και με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού να αποκολληθούν τα υπολείμματα.
  • Επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό και τις φέτες λεμονιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κράνμπερις, την καστανή ζάχαρη και το βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα των κράνμπερις το κοτόπουλο, προσθέτουμε ½ φλ. νερό, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου