ΜΕΝΟΥ

Pages

Σιγοψημένη πανσέτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γκίκας Ξενάκης
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 2 ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συνοδεύουμε με φινόκιο, γλυκοπατάτες και κλημεντίνες

Υλικά

  • 1.200 γρ. χοιρινή πανσέτα,
  • σε ολόκληρο κομμάτι
  • 700 γρ. γλυκοπατάτες, σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι,
  • σε ολόκληρους κόκκους
  • 6 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια, λευκά, ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 130 γρ. φινόκιο, σε φέτες
  • 400 γρ. κλημεντίνες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χονδροσπασμένη
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC. Σε ένα γουδί χτυπάμε καλά τον μαραθόσπορο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι. 
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πανσέτα από την επάνω πλευρά έτσι ώστε να δημιουργηθούν ρηχές διασταυρούμενες αυλακώσεις. 
  • Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατίζουμε την πανσέτα από όλες τις πλευρές.
  • Αλείφουμε το ταψί με το ελαιόλαδο και στρώνουμε τις φέτες των κρεμμυδιών, του φινόκιο και της γλυκοπατάτας. 
  • Ξεφλουδίζουμε 2 κλημεντίνες και τις αραδιάζουμε από επάνω. Προσθέτουμε το σκόρδο. Στύβουμε τις υπόλοιπες κλημεντίνες και περιχύνουμε τα υλικά με τον χυμό τους και το κρασί. 
  • Ρίχνουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό. Βάζουμε από επάνω την πανσέτα με την πλευρά της πέτσας από κάτω, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα βρεγμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα. 
  • Γυρνάμε την πανσέτα έτσι ώστε να έρθει η πλευρά της πέτσας από επάνω. 
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200οC και ψήνουμε για 45 ακόμη λεπτά. Το τελευταίο ημίωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου