ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με σαφράν και μανιτάρια πορτσίνι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τα μανιτάρια

  • 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • διάφορα πιπέρια, φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση

Για το ριζότο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • μία πρέζα σαφράν, εμποτισμένη σε 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1,2 λίτρα ζωμό κότας, ζεστό
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη + 1κ.σ για τη γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φύτρες φασολιών, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Για τα μανιτάρια
  • Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό τους.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο και ρίχνουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τόσο ζωμό μανιταριών, όσο χρειάζεται για να τα καλύψει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια και να σωθεί το νερό τους.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το ριζότο

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το σαφράν και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κότας, 1 φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας λίγο να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι. Αυτό θα διαρκέσει 20 περίπου λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα μανιτάρια στη μέση και γύρω από αυτά τοποθετούμε ομοιόμορφα το ριζότο.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το μαϊντανό, γαρνίρουμε με φύτρες φασολιών και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου