ΜΕΝΟΥ

Pages

Burger καπνιστού τόνου με onion rings & αβγό

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά

Για το μπιφτέκι τόνου
  • 2 Κονσέρβες καπνιστό τόνο ΤRΑΤΑ (320γρ.)
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 2 Αβγά
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι - Πιπέρι

Για τα Onion rings

  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ½ φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Μπεικιν πάουντερ
  • 1 φλ. Γάλα
  • 1 Αβγό
  • 2 φλ. Φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κ.γ. Πάπρικα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Αλάτι - Πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 3 Ντομάτες 
  • 3 Σκελ.σκόρδο
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.γ. Ζάχρη
  • Αλάτι - Πιπέρι

Για τα Burger

  • 4 Ψωμάκια για Burger
  • 4 Μεγάλα φύλλα Σαλάτας
  • 4 Αβγά τηγανιτά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον τόνο, τα αβγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κόκκινη καυτερή πιπεριά, τον βασιλικό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια στο σχαροτήγανο, με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το γάλα, με το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό και την τριμμένη φρυγανιά με την πάπρικα.
  • Πανάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού πρώτα με το αλεύρι, έπειτα τις βουτάμε στο μείγμα του γάλακτος και στο τέλος τις περνάμε από τη φρυγανιά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίζουμε τα αβγά σε ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε ένα ψωμάκι στη μέση, βάζουμε στο μισό ψωμάκι λίγη σάλτσα, 1 φύλλο σαλάτας, από πάνω ένα μπιφτέκι τόνου, το τηγανητό αβγό, αλάτι πιπέρι, κλείνουμε το burger με το δεύτερο ψωμάκι και σερβίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου