ΜΕΝΟΥ

Pages

Δαμάσκηνα γεμιστά με λευκή σοκολάτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πόπη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 30 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 30 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη

Διαδικασία
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. 
  • Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (εκτός ψυγείου κατά προτίμηση). 
  • Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη. 
  • Με το δάχτυλό μας τρυπάμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα.
Εναλλακτικά
  • Μπορούμε να κόψουμε τα δαμάσκηνα στη μέση με ένα μαχαίρι, χωρίς να χωρίσουμε εντελώς το επάνω από το κάτω μέρος, και να απλώσουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι. 
  • Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα τα ρολάρουμε σε άχνη ζάχαρη, για να καλυφθούν γύρω γύρω, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα περίπου.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου