ΜΕΝΟΥ

Pages

Κινόα με αρακά και τόνο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 200 γρ. κινόα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 50 ml ζεστό νερό
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αρακά, βρασμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνου (2 Χ 160 γρ.) σε νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, το χυμό + ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

  • Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να κρατάει λίγο.
  • Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου