ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με Kerrygold Regato Light, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 200 γρ. Kerrygold Regato Light, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
  • 10 κομμάτια λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη

Διαδικασία
  • Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ:
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεμένο με το μηλόξυδο και τη μουστάρδα.
  • Όταν γίνουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές, τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές ή τις κόβουμε σε ροδέλες αν είναι μεγάλες.
  • Τις βάζουμε ζεστές σε μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί και το μείγμα της βινεγκρέτ.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το regato, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου