ΜΕΝΟΥ

Pages

Το κέρασμα της τεμπέλας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μοιάζουν με τα σοκολατάκια βραχάκια, αλλά, αντί για ξηρούς καρπούς, φτιάχνονται με κορνφλέικς. Η Μαρία Παπαλαζάρου, η οποία μας έστειλε τη συνταγή, τα φτιάχνει όταν δεν έχει άλλο γλυκό στο σπίτι και γκρινιάζουν τα παιδιά ή όταν έρχονται οι φίλοι τους. Και, φυσικά, σε όλα τα παιδικά πάρτι.


Υλικά
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ ή υγείας, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 γρ. κορνφλέικς της αρεσκείας μας (4 κούπες)

Διαδικασία

  • Λιώνουμε μαζί το βούτυρο, τη σοκολάτα που επιλέξαμε και το μέλι, κατά προτίμηση στα μικροκύματα. 
  • Μπορούμε να τα λιώσουμε και σε μπεν μαρί ή ακόμα και σε ένα κατσαρολάκι, απευθείας στη φωτιά, αλλά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, να μην είναι καυτό. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κορνφλέικς και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας που ετοιμάσαμε. 
  • Ανακατεύουμε σχολαστικά αλλά απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κορνφλέικς από τη σοκολάτα. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 καραμελόχαρτα για σοκολατάκια ή βάζουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μια απλωμένη λαδόκολλα. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου