ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρακεράκια με πέστο τόνου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8-10 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 300 γρ. τόνο σε νερό
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
  • Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
 * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου