ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με μελιτζάνες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬
 

Αν αγαπάς τη μελιτζάνα θα την λατρέψεις. Ελαφριά και πανεύκολη, παντρεύει την έντονη νοστιμιά της μελιτζάνας με το λειωμένο, βουτυράτο τυρί και το τραγανό φύλλο. Τελευταία στιγμή, μπορείς να σπάσεις πάνω της και μερικά αβγά, που θα ψηθούν μελάτα στο φούρνο.

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε μεγάλα κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4-5 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. τυρί regato arla
  • 150 γρ. τυρί havarti σε φέτες
  • αλάτι-πιπέρι
  • 7 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε το μεγάλο, ρηχό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και αραδειάζουμε τις μελιτζάνες.
  • Τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε, για μισή ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όσο ψήνονται, σε τηγάνι, βάζουμε τη ντομάτα, το 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά τη σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνει με το λάδι της. Την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
  • Σε μπρικάκι, λειώνουμε το βούτυρο.
  • Βουτυρώνουμε με πινέλο την ταρτιέρα και στρώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα, στον πάτο και ως ψηλά στα τειχώματα. Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα κάθε φύλλο ξεχωριστά.
  • Απλώνουμε στον πάτο τις μελιτζάνες, καλύπτουμε με τη σάλτσα και σκορπάμε παντού τα τυριά και λίγο πιπέρι.
  • Γυρίζουμε τα φύλλα που περισεύουν σε ένα ωραίο γείσο και το βουτυρώνουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

*Μια τάρτα που τρώγεται πεντανόστιμη και κρύα.
*Αν δεν έχουμε βασιλικό, θα βάλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!
 * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου