ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουκίτσες καταϊφάκια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη.
Μερίδες : Για 50 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 30 γρ. αμύγδαλα
  • 30 γρ. φουντούκια

Σιρόπι

  • 4½ κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 φλούδα λεμονιού ακέρωτου
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από τον χυμό λεμονιού, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά (ο χρόνος μετράει αφού αρχίσει να κοχλάζει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Τραβάμε μια μικρή λωρίδα φύλλο καταΐφι, το ξαίνουμε με τα δάχτυλά μας και το ανοίγουμε να αφρατέψει. Το τυλίγουμε γύρω από τον δείκτη μας, φτιάχνοντας ουσιαστικά μια μικρή φωλιά. 
  • Το βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο φύλλο, βάζοντας τις φωλίτσες κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε στο κάθε καταϊφάκι από ένα κουταλάκι. Βάζουμε μέσα στην κάθε φωλιά ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο. 
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά. Bγάζουμε τα καταϊφάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. 
  • Τα σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε στο ταψί να ρουφήξουν το σιρόπι. Τα σκεπάζουμε για να παραμείνουν μαλακά.

Μυστικά

  • Επιλέγουμε τον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Ωραία επιλογή είναι και το φυστίκι Αιγίνης
  • Όση ώρα ξαίνουμε τις λωρίδες φύλλου, σκεπάζουμε το υπόλοιπο με βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερες τις φωλιές, βάζουμε μέσα 2-3 αμύγδαλα. 
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου