ΜΕΝΟΥ

Pages

Τούρτα ζελέ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πόπη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 2 κούπες νερό (όχι ξέχειλες)
  • 1 + 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι ζελέ σκόνη κεράσι
  • 300 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι

Διαδικασία
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μιάμιση κούπα νερό μαζί με τη ζάχαρη. 
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο προτού πάρει βράση το σιρόπι. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα (σαν ασουρές θα μοιάζει, δηλαδή θα είναι πηχτό και θολό) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε τη σκόνη από το ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας. 
  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 20 εκ., αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχετικά μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή μια φόρμα για χαλβά ή ρύζι. 
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί. 
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου