ΜΕΝΟΥ

Pages

Spare ribs γλασαρισμένα, πικάντικα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Κοντόπουλος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 1 ώρα & 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. Worcestershire sauce
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

Διαδικασία
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε 2 λίτρα νερό τα παϊδάκια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Aνακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη. 
  • Στραγγίζουμε τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να γλασάρει.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου