ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πόπη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 1 ταψί 20-22 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 6-8 ώριμα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κομμάτια + λίγο για το ταψί
  • 1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας (60 γρ.) μέλι
  • 300 γρ. νωπό ανθότυρο, κομματιασμένο με πιρούνι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (1½ κούπα, αν τα μετρήσουμε αλεσμένα)
  • 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το ξύσμα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. 
  • Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου