ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Οι Βρετανοί αγαπούν αυτό το τραγανό μείγμα της κρούστας και σερβίρουν το χοιρομέρι τους, συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

  • 1 χοιρινό καπνιστό ζαμπόν (τύπου φουαντρέ), ολόκληρο, 5-6 κιλών
  • 45 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ανακατεμένα με τα φύλλα από 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη. 
  • Αλείφουμε όλο το μπούτι με το μείγμα μουστάρδας που ετοιμάσαμε. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα ψίχουλων ομοιόμορφα και πιέζουμε για να κολλήσει στο μπούτι. 
  • Βάζουμε το μπούτι σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει. 
  • Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή και το ξεφουρνίζουμε. 
  • Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου