ΜΕΝΟΥ

Pages

Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 αχλάδι ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. ρώγες σταφύλι, κόκκινο
  • 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • 100 γρ. φύλλα ρόκας
  • 100 γρ. τρυφερά, μικρά φύλλα παντζαριού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 50 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μήλο

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τη ρόκα, τα φύλλα παντζαριού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.
  • Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο.
  • Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου