ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα σφολιάτας με ντοματίνια και ρικότα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 200 γρ. ρικότα
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα, κομμένα στη μέση + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, τον κρόκο, ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
  • Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
  • Αδειάζουμε και απλώνουμε πάνω στην τάρτα το μείγμα τυριού.
  • Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα αβγού.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με μαϊντανό, μερικά ντοματίνια ακόμη και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου