ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαράκι με σάλτσα κρεμμυδιών και λαχανικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 130΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 900 γρ. μοσχάρι σπάλα-ελιά, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 φλ. ζωμό βοδινού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση
  • 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 25 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα.
  • Στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας, βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
  • Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, το βαλσάμικο ξύδι, την κανέλα, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από την κατσαρόλα.
  • Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγα υγρά. Αν έχουν μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
  • Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά και στραγγίζουμε.
  • Επαναφέρουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα κρεμμυδιών και τις πατάτες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου