ΜΕΝΟΥ

Pages

Cacio e pepe

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
Για την Cacio e pepe
  • 500 γρ. σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1900 γρ. νερό
  • 10 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 125 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 8 γρ. πιπέρι μαύρο, τριμμένο

Εκτέλεση
Για την Cacio e pepe
  • Σε μία κατσαρόλα με αρκετό πλάτος ώστε να χωράνε τα ζυμαρικά σε όλο το μήκος τους, τοποθετούμε το νερό και το αλάτι. 
  • Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Διατηρούμε σε χαμηλό βρασμό και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ανά τακτά διαστήματα. 
  • Αν το νερό εξατμιστεί πολύ γρήγορα (σημάδι ότι έχουμε βράσει τα ζυμαρικά περισσότερο έντονα από οτι χρειάζεται) χωρίς να έχουν μαγειρευτεί τα ζυμαρικά στο επιθυμητό σημείο βρασμού, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. 
  • Μόλις τα ζυμαρικά έρθουν στο επιθυμητό σημείο βρασμού (προτείνουμε al dente αλλά η επιλογή γίνεται σύμφωνα με το γούστο σας) και το λίγο νερό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα, έχει σαφώς χυλώσει από το άμυλο των ζυμαρικών, αφαιρούμε από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα τυριά σε δόσεις, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή πιρούνα κυκλικά περιμένοντας να ενσωματωθεί η κάθε δόση τυριού προτού προσθέσουμε την επόμενη. 
  • Όταν ολοκληρώσουμε με τα τυριά θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει μία πλούσια και κρεμώδη σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο ακόμα πεκορίνο και μαύρο πιπέρι από πάνω.

Tips
  • * Στην αυθεντική συνταγή χρησιμοποιείται μόνο πεκορίνο αλλά πλέον συναντάμε πολλές φορές και την προσθήκη παρμεζάνας που δίνει ένα πιο «στρογγυλεμένο» αποτέλεσμα.
  • * Μπορείτε να πειραματιστείτε με το πιπέρι και να χρησιμοποιήσετε διάφορες ποικιλίες ή συνδυασμό αυτών και ακόμα να το καβουρδίσετε σε ένα σκεύος ώστε να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα αρώματά του.
 * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου