ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, μπέικον και χουρμάδες


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
Για τη σαλάτα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα
  • 200 γρ. μπέικον
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 6 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 1/3 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • χρωματιστά πιπέρια φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • ½ λεμόνι, χυμό

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να ξεροψηθούν ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι να φύγει το περισσότερο λίπος και να ξεροψηθεί.
  • Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τους χουρμάδες και τα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπέικον, αφήνουμε να σοταριστεί και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένα χρωματιστά πιπέρια.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου