ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκόξινο χοιρινό με μήλα στην κατσαρόλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας, από μπούτι, κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 4-5 μέτρια μήλα, κομμένα κυδωνάτα
  • 6 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου με στέβια
  • 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 600 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί.
  • Μόλις το χοιρινό ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα μήλα, την κρέμα μηλόξιδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού.
  • Ρίχουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το μέλι και μαγειρεύουμε για 60 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα ανακινώντας την κατσαρόλα.
  • Μοιράζουμε το κρέας με τα μήλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου