ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουνέλι στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 1 κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 2 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 1 κ.γ. κόκκους σιναπιού
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • φρέσκα κλωναράκια ρίγανης, για γαρνιτούρα

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό κότας.
  • Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε το σοταρισμένο κουνέλι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τους κόκκους σιναπιού.
  • Ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  • Βάζουμε διάσπαρτα στη σάλτσα τα δαφνόφυλλα, το χυμό λεμονιού και καλύπτουμε με νερό.
  • Μαγειρεύουμε για 50-60 περίπου λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό.
  • Στο μεταξύ προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα.
  • Όταν κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και σερβίρουμε
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου