ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα με κρέας και μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 140΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 σέλινο, φύλλα και κοτσάνι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 3 φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αβγό, κρόκος, για άλειμμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί.
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης και τέλος προσθέτουμε το κρέας, που αφήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο λίγο ακόμη ζεστό νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κρέμεται λίγο έξω από το πυρέξ.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη τη γέμιση.
  • Στρώνουμε το άλλο φύλλο επάνω από τη γέμιση.
  • Γυρίζουμε και τα δύο φύλλα προς τα μέσα σε ένα χοντρό κορδόνι.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο αβγού κα και τη χαράζουμε διαγώνια.
  • Βάζουμε την πίτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου