ΜΕΝΟΥ

Pages

Μυζηθρόπιτα Κάρπαθου



Γεύσεις από την Κάρπαθο μας φέρνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο τραπέζι μας.












Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά 
Για τη ζύμη
  • 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. μαγιά
  • 1/2 νεροπότηρο γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • Νερό
  • Αβγό για την επάλειψη

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σ. από μιγμα μπαχαρικών μοσχοκάρυδο, κανέλα ,γαρύφαλλο και κύμινο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Σ ένα μπολ βάζετε το αλεύρι ,τη μαγιά, το γάλα ,το ηλιέλαιο, 2 αβγά και ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.Aν χρειαστεί κατά το ζύμωμα προσθέτετε νερό.
  • Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μυζήθρα με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε τη γέμιση με το χέρι.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνετε κομματάκι, κομματάκι, το κάνετε μπαλάκι και το ανοίγετε με τον πλάστη ένα στρογγυλό δίσκο. Βάζετε στη άκρη του δίσκου 1 κουταλιά γέμισης μυζήθρας και διπλώνετε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζετε με το δάκτυλο. Κόβετε τριγύρω με μια ρόδα.
  • Τοποθετείτε την πίτα στο ταψί και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάτε τον κρόκο ενός αβγού και αλείφετε τις πίτες με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροσήσαμο .Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου για μισή ώρα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου