Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες Νάξου καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/4 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο σπασμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 3 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε κύβους
- 5 φέτες μπέικον Καρπενησίου κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Κάθε τόσο, τις γυρνάμε για να μην κολλήσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα μπαχαρικά, το μπέικον, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με κουτάλα για 10 λεπτά περίπου προσεκτικά ώστε να μαλακώσουν μεν όλα τα υλικά, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Σερβίρουμε με ανθότυρο, γιαούρτι ή κοπανιστή.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου