ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοφεγάδα



Μία συνταγή από τη Κρήτη για τους λάτρεις των λαχανικών.











Συνταγή :  Παρασκευή Σγουρού.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ½ φλιτζάνι φασόλια ψιλά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες σε κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
  • 4 πιπεριές
  • 4 κολοκύθια κομμένα στη μέση
  • λίγο στύφνο
  • 200 γρ. βλίτα
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Tσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα φασόλια με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες. 
  • Mόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές. 
  • Προσθέτουμε το στύφνο και τα βλίτα και, μόλις μαραθούν, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  • Σιγομαγειρεύουμε τη σοφεγάδα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου