Συνταγή : Παρασκευή Σγουρού.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- ½ φλιτζάνι φασόλια ψιλά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες σε κομμάτια
- 2 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
- 4 πιπεριές
- 4 κολοκύθια κομμένα στη μέση
- λίγο στύφνο
- 200 γρ. βλίτα
- 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Tσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα φασόλια με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Mόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το στύφνο και τα βλίτα και, μόλις μαραθούν, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σιγομαγειρεύουμε τη σοφεγάδα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου